Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry

illallisohjelmat - TILAISUUS, JOKA JÄÄ MIELEEN! 

Silmänkääntäjä viihdyttää vieraita
Kuva: Esko Tuovinen 2004

Pitopöydät katetaan valkein liinoin ja korkein kyntteliköin. Köökki valmistaa linnut ja paistit Kustaa III:n tai tsaarin keittokirjan mukaan. Trubaduuri hyräilee juomalauluja ja elävöittäjät ovat pukeutuneet säätynsä mukaisesti aikakauden asuihin. Kaikki ovat valmiina Juhlaan!

Wisahovi saatetaan elämyksellisesti hovikuntoon, kuningas Kustaa III:n tai tsaarin ajan mukaisiin pitoihin. Ryhmille valmistetaan laadukas, tilaisuutta varten räätälöity ohjelmakokonaisuus, jossa on mukana tunnelmallinen miljöö, hyvä ruoka ja juoma sekä teeman mukainen ohjelma.

Valittavana Wisahovissa ovat 1700-luvun ajan kustavilaiset ohjelmatuotteet ”Rouva Öhmanin illallis– assemblée” ja ”Kuninkaan Malja” sekä 1800-luvun lopun ”Tsaarin Kulaus”. Näistä tuotteista on irrotettavissa myös erikseen tilattavia pienempiä ja kestoltaan lyhyempiä ohjelmanumeroita.

Uutuutena kokeilemme Hugon puutarhajuhlia Aulangolla kesällä 2013. (Kyseessä on ulkoilmassa tapahtuva liikkuva ohjelmanumero, ei illallisohjelma.)

Osallistujat istuvat katettuun pöytään yhdessä elävöittäjien kanssa, jotka kuljettavat ajan tunnelmaa ja illan draamaa rooliensa mukaisesti. Ohjelma muotoutuu osallistujien ryhmäkoon näköiseksi, oli läsnä sitten 10 tai 200 henkeä. (Hämeen Wanhan Linnan Killalla on kokemusta myös 1000 hengen vastaanotoista/ tilaisuuksista.) 

Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry on tehnyt yhteistyössä Hämeen Linnan Ravintolat Oy:n kanssa yrityksille, yhteisöille ja yksityisille illallisia, pikkujouluja, cocktailtilaisuuksia, vastaanottoja, koulutuspäivien iltatilaisuuksia ja erilaisia perhejuhlia syntymäpäivistä häihin. Kokemusta ohjelmatuotannollamme on jo vuodesta 2001.  Toiminta alkoi yhdistyksen ajatuksesta elävöittää Hämeen linnan ja sen lähiympäristön historiaa. Historiaan perehtyneet elävöittäjät tuottavat historiaa eläväksi ja lähelle tätä päivää käyttäen apunaan improvisaatiota ja jokaista tilaisuutta varten kirjoitettua ohjelmarunkoa. Ohjelma tarjoaa täten tietoa historiasta, tunnelmaa, elämyksiä ja ennen kaikkea rentouttavaa naurua sekä yhdessäoloa. Tekemisen laadusta olemme jo tunnettuja.

Lisätietoja ohjelmasta:

Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry
Riikka Helenius  puh. 050-380 9540
ohjelmat(ät)hameenvanhanlinnankilta.fi
www.hameenvanhanlinnankilta.fi

 

Katso sivukartta

Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry
e-mail: kilta(ät)hameenvanhanlinnankilta.fi :: www.hameenvanhanlinnankilta.fi