Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry

Vapaaherran Illalliset

Kuva: Jaana Väänänen 2004

Vapaaherran Illalliset ovat Hämeenlinnassa eläneen pellavatehtailija, vapaaherra Otto Ernst Boijen seurapiiritapahtuma. Koolla on vieraita kaukaa ja läheltä. Illan aikana nautitaan myös juomalaulujen ja kamarimusiikin sävelistä, aikakauden tansseista ja muista ajan muodikkaista illallisohjelmanumeroista. Lisäksi on mahdollista tilata tulitemppuja erillisellä sopimuksella sirkusesiintyjiltä.
Osallistujien joukossa seurustelevat ajan henkilöt upeine asuineen ja linnaan saapuvat vieraatkin voivat halutessaan pukeutua ajan korsetteihin ja isoihin hameisiin tai hännystakkeihin. Peruukit pöllyävät puuteria ja naisten povi hohtaa kynttilän leimussa. Tämä on sitä galanttia, mihin harvoin saa heittäytyä!

Vapaaherran illalliset on illallisohjelmien ”Kuningas”, sillä se on kooltaan ja näyttävyydeltään suurin. Ilta on täynnä historiaa ja tunnelmaa.

Tiesitkö että...

Jos avonaisella viuhkalla peittää vasemman korvansa, tarkoittaa se, että: "Älä paljasta salaisuuttamme."

Lue lisää

Vapaaherran Illalliset toteutetaan sekä istuviin illallistilaisuuksiin, että suuriin jopa 100-500 hengen seisoviin tilaisuuksiin ohjelmanumerotyyppisenä toteutuksena. Vapaaherran Illallisilla on läsnä 5-10 esiintyjää, silmänkääntäjä, narri- ja/tai tulijongleeraaja, musikantteja jne. Kestoltaan ohjelma on noin 4 tuntia tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja ohjelmasta puh. 050-3809540 tai ohjelmat(ät)hameenvanhanlinnankilta.fi

Katso sivukartta

Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry
e-mail: kilta(ät)hameenvanhanlinnankilta.fi :: www.hameenvanhanlinnankilta.fi