Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry

Tsaarin Kulaus
eli hupailuna eräästä illasta vuonna 1891.


Illalliselle saapuessaan osallistuja huomaa pian tulleensa keskelle hupailua, fiktiivistä tapahtumaa vuodelta 1891.

Ohjelma perustuu 1800-luvun lopun kulttuuriin erilaisine ohjelmanumeroineen sekä aikalaishahmoineen. Tsaarin Kulausta voi kuvailla "hupailuna eräästä illasta vuonna 1891". Kohderyhmäideana se on illallistilaisuus, jossa osallistujat haluavat seurata kevyesti juonellista illan ohjelmaa, laulaa aikakauden sävelmiä yhdessä esiintyjien kanssa, sekä tanssia aikakauden salonkitansseja. Tsaarin Kulaus on sekoitus draamaa sekä slaavilaista ruokakulttuuria. Illallisohjelma perustuu 1800-luvun jälkipuoliskon Hämeenlinnaan, sen asukkaisiin sekä nousukauteen, todesti ja kuvitteellisesti. Illan aikana seurataan kevyesti juonellista ohjelmaa, jossa odotetaan Suomen suuriruhtinas, keisari, tsaari Aleksanteri III:ta saapuvaksi. Ilta huipentuu riehakkaaseen juhlintaan, mutta ei ehkä odotetulla tavalla.Tsaaria odotellessa. Kuva: Jaakko Virtanen 25.5.2007

Illallisvieraat saavat kokea slaavilaista tulisuutta ja temperamenttia; lauluja ja musiikkia, illan päättäviä salonkitansseja ja tietysti Tsaarin Kulaus – snapsia (tilattavissa parilla kolikolla per kulaus). Yhteislauluissa kaikuvat niin Kalinka kuin Suomen laulu.


”Niin pieninä kulauksina kuin isoina hörppyinä!”
Tsaarin Kulauksen ensiesiintyminen oli 21.4.2007 Hämeen linnassa, jonne sen ohjasi Kristiina Ahlgrén. Hän myös koulutti yhteiskumppanien tukemana ohjelmaa varten 17 elävöittäjää, joiden yhdessä työstämänä ohjelman käsikirjoitus on syntynyt. Nyt ohjelma on haluttu tilaustuote, jonka kesto on 3 tuntia, sijoittuen yhtäaikaisesti illallisen kanssa. Ohjelman toteuttavat asiakasmäärästä ja toiveista riippuen 3-5 elävöittäjää, 1-2 musikanttia, sirkusartisti tai salonkitaikuri sekä Viirkat-tanssiryhmä.


Kuva: Vallan merkit.

Lisätietoja ohjelmasta: puh. 050 380 9540 tai ohjelmat(ät)hameenvanhanlinnankilta.fi
 
Katso sivukartta

Hämeen Wanhan Linnan Kilta ry
e-mail: kilta(ät)hameenvanhanlinnankilta.fi :: www.hameenvanhanlinnankilta.fi